Путин откри железопътен участък за 2 милиарда долара

Путин откри железопътен участък за 2 милиарда долара

 

Президентът на Руската Федерация, Владимир Путин, с тържество откри железопътен участък, струващ на руската хазна 2 милиарда долара. Железницата беше открита непосредствено преди изборите за парламент в Русия, информира Ройтерс. Бюджета за участъка е поделен наполовина между правителството, от една страна, и от Москва и Държавната Железопътна железница от друга. Проектът беше финализиран след много затруднения и опасения, тъй като Русия изпитва сериозни проблеми със своя бюджет. Руската Федерация страда силно от наложените санкции от Запада заради кризата в Украйна и невисоките цени на петрола, който е основния капиталов актив за Русия. Железопътният участък е с дължина 54 километра и представлява метро над земята, което позволява на жителите в предградията да пътуват свободно из цяла Москва. Железницата стартира превозването на пътници от днес и се очаква да облекчи значително трафика по пътищата и главоболията на руските граждани, живущи в крайните квартали на столицата.

На 18 септември руските избиратели ще се насочат към урните, за да изберат кандидати за Долната камара на руския парламент. Социологическите проучвания са категорични, че партията на Путин, „Единна Русия”, ще спечели, но с по-малка преднина от миналите избори. Влошаващия се жизнен стандарт на руснаците, ниските цени на петрола и санкциите заради участието на Русия в кризата в Украйна бавно, но настойчиво свалят рейтинга на управляващата „Единна Русия”. Макар рейтингът на Владимир Путин да е по-висок от всякога, неговата партия губи позиции от предишните избори. На сегашните избори това вероятно няма да се окаже фатално, но след четири години е съвсем възможно прокремълската партия да се е свлякла под конкурентите си, които чертаят реформистко бъдеще на Русия.

Откриването на железопътният участък е изстрадана придобивка на Москва, тъй като до последния момент не беше сигурно дали ще бъдат осигурени парите за проекта. В крайна сметка бюджетът беше закърпен и железопътната линия за 2 милиарда долара ще свързва московските предградия за радост на повечето московчани.

   

0 коментарa

Виж още