Пълен провал на френските служби и войниците в Ница

Пълен провал на френските служби и войниците в Ница

 Трагедията тази нощ в Ница е поредното доказателство за неподготвените да се изправят срещу лицето на тероризма, френски специални служби. След изключително високите мерки за сигурност, които Франция бе предприела за да предотврати евентуални терористични атаки по време на провеждането на Европейското първенство по футбол, на територията на страната, то случилото се в Ница е доказателство за провал на службите. 
Властите във Франция две седмици преди разразилата се снощи атака, са обявили че са предприети сериозни мерки за сигурността на гражданите през настъпилия ваканционен сезон.  Спец частите гарантираха, че нападения подобни на тези в Тунис през 2015 година, няма да има.
Беше проведено парламентарно разследване относно терористичните нападения от 13 ноември 2015 година, и което установи че са допуснати големи пропуски в службите за сигурност, които са поставили в риск хиляди човешки животи.  Разследващите препоръчаха да бъде проведена реформа, посредством която да бъде създадена единна служба, на базата на вече функциониращите в Америка.
Само шест агенции за сигурност и за разузнаване, обслужват интересите на Франция. Често по между им в борбата за надмощие за сигурността на страната, те си съперничат и обсъждат заедно откритите факти и доказателства, което разединява работата им и поставя хората в смъртна опасност. Според запознати, това е така именно защото въпросните шест агенции са на подчинение на цели три министерства - на отбраната, на вътрешните работи, и на икономиката.
Жорж Фенеш - ръководител на парламентарната комисия, препоръча реформа в тези агенции и направи сравнение на работата им към настоящият момент с армия с оловни ботуши.
Бернар Казньов  - френски вътрешен министър отхвърли с лека ръка направеното предложение.
През септември 2014 г. сириецът сириеца Абу Мохамед ал Аднани призова последователите на джихадизма по целия свят да убиват неверниците сред французи и американци, като за достигане на крайната и антихуманна терористична  цел за използват всички възможни начини, включително и превозни средства.

   

0 коментарa

Виж още