Пълно безочие! Техника за преписване се продава на 30 м от Пловдивския университет!

Пълно безочие!  Техника за преписване се продава на 30 м от Пловдивския университет!

Джаджи, с чиято помощ да се вземе изпит без никакво учене, се предлагат само на 30 метра от входа на Пловдивския университет. На всичкото отгоре продаващите ги са ги изложили на показ и невъзмутимо са написали на витрината „hands free микрослушалка за преписване”.

Устройствата не стоят на склад, но при поръчка се доставят същия ден до вечерта, съобщи „Марица”.  Комплекта включва и миниатюрен „бръмбар”, който се поставя навътре в ушния канал и остава почти невидим. Освен това  на врата си под дрехите преписващият трябва да сложи метална „огърлица”, която е предавателят. Тя се свързва с мобилния телефон  на подсказващия чрез стерео жак. Има опция и  за регулирана  силата на звука от джиесема. "Примката” има и вграден микрофон, чрез който, ако обстоятелствата позволяват, може да се осъществи и обратна връзка с диктуващия от другата страна, който дежури на мобилния телефон.  Уредът струва 50 лева.
 На въпрос как така търгува с устройства за преписване буквално пред очите на всички в двора на ПУ, момчето от магазина отговори: „Забранено е да се ползва, но не е незаконно да се продава”.
 
Такъв вид устройства вече не са полезни на приемните изпити заради тестовия формат, но все още се ползват на семестриалните. 
 

   

0 коментарa

Виж още