Първанов в Кнежа: Ивайло Калфин не създава проблеми, той ги решава

Първанов в Кнежа: Ивайло Калфин не създава проблеми, той ги решава

По време на посещението си в Кнежа на 18.10.2016 г. за среща с жители от общината и придружен от Цветан Антов- областен лидер на АБВ- президентът Георги Първанов официално представи кандидатурата на Ивайло Калфин. Той каза, че на изборите трябва да бъде избран най- достойният, силен и убедителен кандидат за президент на Републиката, без значение представител на коя партия е той.

Първанов изтъкна блестящите дипломатически качества на Калфин и смело заяви, че това е мнение и на европейските институции. В момента Калфин е отново в Европа, където се обсъжда бюджетната рамка на Европейския съюз за следващите 10 години. Това е изключително признание за неговите професионални каества като икономист и финансист.

Друга важна черта на Калфин, която Първанов дебело подчерта, е способността му да решава наболелите проблеми, а не да създава нови, по модела на настоящия президент на страната.

Първанов припомни на всички големите заслуги на Ивайло Калфин за освобождаването на медиците ни в Либия, за кирилския надпис на еврото, както и за постигнатите договорености за тройния енергиен шлем- АЕЦ „Белене“, газопроводът „Южен поток“ и петролопроводът „Бургас – Александруполис“. В последните 25 години не са се появявали подобни добри проекти, гарантиращи големи инвестиции

   

0 коментарa

Виж още