Първанов: Имаме ясна представа как трябва да изглежда президента на България!

Първанов: Имаме ясна представа как трябва да изглежда президента на България!

Вчера партия АБВ по категоричен начин разясни защо са се спрели на кандидатурата на Ивайло Калфин за президентската надпревара.

Георги Първанов подчерта пред btv, че единствено Калфин има качествата да заеме тази позиция. Според него БСП прекалено много се разпилява в търсенето и това не помага нито на изборите, нито на страната. Точно поради тази причина, АБВ излъчва самостоятелна кандидатура.

На въпроса каква е причината за провалените преговори с БСП, Първанов обясни, че всички изисквания, които партията е имала, са били изпълнени и самият той не е сигурен защо са се отказали от преговорите за обща кандидатура. Той подозира, че всички тези действия са обусловени от чужда намеса. В противен случай няма логика 50% от БСП да са в подкрепа на коалиционното предложение за Президент.

Георги Първанов за пореден път дълбоко подчерта, че основанта цел на АБВ в тези избори за Пезидент ще са изцяло подчинени на идеята за промяна на модела, който наложи Президента Плевенелиев.

Според него, настоящият държавен глава има големи грехове пред народа. Огромна грешка е, че не се стреми да бъде обединител на нацията, а напротив, през целия си мандат беше точно обратното. Друга груба грешка на Президента е начина му на водене на външната политика, която беше крайно груба към Русия, например, и недопустимо приятелска към САЩ. Благодарение на тази недалновидно водена политика, България, от един своеобразен лидер на Балкански полуостров, се превръща в една абсолютно незабележима държавица.

Не бяха пропуснати и коментарите за енергийните проекти, които страната ни нелепо изпусна. Благодарение на това България губи огромна печалба и милиарди лева инвестиции.

Помолен да коментира скандала, съпътстващ кандидатурата за генерален секретар на ООН, Първанов веднага насочи вниманието на присъстващите към съмненията, внушавани от противоречивите изказвания на правителството към кандидатурата на Бокова, а това определено я обезценява и намалява драстично шансовете й да заеме позицията. Според Първанов, Кристалина Горгиева няма никакви шансове да спечели.

   

0 коментарa

Виж още