Първата обиколка на света с електрически мотоциклет ще премине и през България

Първата обиколка на света с електрически мотоциклет ще премине и през България

Председателят на търговско – промишлената палата в Стара Загора – Олег Стоилов съобщи, че първата по рода си обиколка на света с електрически мотоциклет, която се организира от 25 студенти от университет номер едно в Холандия по технологии (Eindhoven University of Technology), ще премине и през Стара Загора. Национални партньори по проекта са РАЦ Стара Загора и търговско – промишлената палата в Стара Загора.

Стара Загора е един от двата български града, които са избрани през тях да премине обиколката. Стара Загора е избран поради приноса на двете организации партньорки за интелигентно ползване на енергията, за използването на възобновяеми източници, както и поради общинските усилия, които са насочени към еко развитие.

Очаква се мотоциклетистите да пристигна в Стара Загора на 18-ти август, като те ще бъдат посрещнати пред общината лично от кмета на града Живко Тодоров. Обиколката на холандските студенти ще продължи 80 дни, а мотоциклетистите ще изминат цели 40 000 километра. В България те ще направят и кратка демонстрация на електрическия мотоциклет.

След България следващата спирка на холандските студенти ще е Турция.

   

0 коментарa

Виж още