Първият дебат между Клинтън и Тръмп - основан върху разногласията за раса и пол

Първият дебат между Клинтън и Тръмп - основан върху разногласията за раса и пол

Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп ще се развихрят в дебат днес в извънреден сблъсък основан на различията между раса и пол. Двамата кандидати за президентският пост са заложили своята орис на  културните въпроси, които тресат обществеността.

Г-жа Клинтън оказа политическият си натиск върху полицията в Шарлоте, за да предостави заснетият видео запис в който ясно се вижда, как униформен стреля по чернокож. Тя изрази загриженост, за факта че напоследък много афро-американци смятат, че животът им е „за еднократно ползване“. На скоро Хилъри Клинтън за пореден път осъди г-н Тръмп за изявленията му засягащи расистката и сексистка принадлежност, след като той  описа жените като „глупави“.

Рандал Кенеди, професор по право в Харвард, направи сравнение на случващото се в момента между двамата кандидати и Голдуотър срещу Джонсън през 1964 г., както и Линкълн срещу Дъглас през 1860 г.

Много от демократите смятат, г-жа Клинтън е на ръба: „Партията ѝ е под напрежение около въпросите за полова и расова идентичност и изглежда нетърпелив за бой, докато някои републиканци звучат уморени по темата за расизма.“

Републиканците виждат предимства на Тръмп. В голяма степен той спечели номинацията „на белите избиратели, особено тези от работническата класа, които казват, че са уморени от обсъждането на расизма и оценяват предложението за нов закон и ред, които г-н Тръмп иска да наложи, след евентуална победа.“

Селинда Лейк, занимаваща се с оценка на вота за кандидата на демократите, заяви, че гледната точка на  г-жа Клинтън, която се е концентрирала върху темата за "сближаване между хората" ще резонира с обезпокоените женски избиратели, от последната полицейска стрелба.

"Хилъри Клинтън има реален шанс да получи гласовете на тези независими жени, заради колебливото мнение относно послания за расовите и половите различия лъхащи от възгледите Тръмп," каза още г-жа Лейк.

Днес, в лицето на Клинтън и Тръмп, се очаква света да стане свидетел на една от най-грандиозните политически битки.

   

0 коментарa

Виж още