Първият Инициативен комитет в подкрепа на ген. Румен Радев изникна в Стара Загора

Първият Инициативен комитет в подкрепа на ген. Румен Радев изникна в Стара Загора

    Днес в Стара Загора се появи първият Инициативен граждански комитет, който подкрепя ген. Румен Радев за кандидат-президент от БСП. Комитетът е съставен от около 25 лица, които имат силно реноме в културата, здравеопазването, армията, спорта, сигурността и други.

    Драгомир Стойнев, депутат от БСП от област Стара Загора и членуващ в Изпълнително бюро на Българската Социалистическа Партия, обяви, че партията се е впуснала в надпреварата и търси подкрепа от гражданите за кандидатурата на ген. Румен Радев. Депутатът от левицата допълни, че политически инженеринг е останал в миналото и няма как избирателите да бъдат манипулирани от партиите със интриги и задкулисни споготби. Според Драгомир Стойнев не се наблюдава интригантска проява в БСП и по-конкретно на Изпълнителното бюро на партията от началото на седмицата, което пожела да види голяма подкрепа на избирателите зад издигането на ген. Румен Радев за кандидат-президент. Депутатът беше категоричен, че БСП и избирателите на червената партия не желаят коалиция с АБВ. Стойнев даде ясно да се разбере, че ръководството на БСП смята за много по-приемлив вариант зад кандидатурата на ген. Румен Радев да се застъпят организации и групи, основани от гражданското общество, а не от партийни структури.

    Припомняме, че ген. Румен Радев предизвика множество шум около себе си още преди няколко месеца, когато не скри потреса си от това, че турски самолети ще охраняват българското небе. Според генералът това е унизително за българската армия и не бива да бъде допускано. Въпреки съмненията, че ген. Радев ще си подаде оставката, той остана на своя пост още известно време. Преди няколко седмици обаче той подаде оставка и предизвика възмущението на премиера Борисов, който сметна ходът му за политически.

    В действителност, оказа се, че оставката на ген. Румен Радев е продиктувана от желанието му да се кандидатира за президент от БСП. Появиха се обаче спречквания с АБВ, които имаха различни виждания с партията на Корнелия Нинова и генералът не беше подкрепен от партията на Георги Първанов.

   

0 коментарa

Виж още