Радан Кънев с нова надпартийна коалиция

Радан Кънев с нова надпартийна коалиция

Буквално преди часове бе категорично потвърдено, че Радан Кънев ще осъществи заканата си да направи ново формирование. Ясно е вече, че ще създаде съвсем нова и то надпартийна коалиция с името „Нова република“. Още миналата седмица от  "24 часа" споделиха своите подозрения.

Според добре информирани източници, целите на новия политически проект ще са основно изграждането на силни институции и непримирима борба с корупцията и мафията.

Коалицията ще бъде учредена днес в балната зала на хотел в София. На събитието ще са Трайчо Трайков, кандидат за президент, излъчен от РБ, Мартин Димитров, Петър Славов и представители на Гражданския съвет на блока.

Огласяването на този проект има ключово значение, защото с откъсването на важната част от РБ- Гражданския съвет, ще намали значително възможността на РБ за успех в предстоящите извънредни избори за парламента.

Става ясно, че коалицията „Нова република“ ще работи в унисон с „Да, България“ на Христо Иванов.

Близки до ангажираните с проекта твърдят, че в коалицията ще влезе и адв. Дани Каназирева, ключова фигура на ГЕРБ в Пловдив. Тя беше председател на ГЕРБ в Общински съвет в Пловдив. След изключването от групата, Каназирева влиза в ДБГ на Кунева. При последните избори за кмет в Пловдив адвокатката беше с трета позиция.

   

0 коментарa

Виж още