РАДОСТНА ВЕСТ! Цвети се изправя и говори

РАДОСТНА ВЕСТ! Цвети се изправя и говори

Състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова, е значително подобрено.

За талантливата гимнастичка полагат грижи лекарите от Неврохирургията на спешната университетска болница "Пирогов". С радост лекуващите доктори споделят, че макар и с усилия Цвети вече се изправя и се опитва да прави стъпки. Девойката вече говори за радост на близките си и на лекуващият екип.

Повече от месец 21-годишното момиче прекара в централната реанимация на софийската болница. Там постепенно състоянието й беше стабилизирано след тежки травми, които Цвети получи на фаталната дата 14 юни след падане от жилищната кооперация където живее. Непосредствено след инцидента се наложи спешно да бъде оперирана, а далакът й да бъде отстранен  заради тежък кръвоизлив причинен след падането от 6-тия етаж.

Докторите от Първа хирургична клиника работеха под ръководството на дежурния шеф екип д-р Илиев.  При постъпването си в болницата състоянието на шампионката по художествена гимнастика беше изключително тежко и нестабилно, че лекарите не се ангажираха с прогнози, въпреки че за Цвети се грижеха най-добрите спешни лекари - хирурзи, невролози,  реаниматори, национални и републикански консултанти на България.

Специалистите имаха опасения, че тежките травми получени при падането може да доведат до парализи на крайниците на девойката. Наложи се жизненоважна операция на гръбначния ѝ стълб. Екипът на националният консултант по неврохирургия и шеф на Клиниката по неврохирургия - проф. Николай Габровски,  извърши голямата по обем хирургическа интервенция. Благодарение на интервенцията лекарите успяха да освободят притиснатите от жестокото счупване на гръбнака нерви. Благодарение на успешната операция от отделението дадоха  надежда за възстановяването на Цвети.

С общи усилия на медицинския екип организъм на гимнастичка успя да преодолее най-критичните моменти. В началото на този месец талантливата гимнастичка беше преместена в Клиниката по неврохирургия, където продължава лечението и рехабилитацията й.

Към настоящият момент състоянието й е значително подобрено, но терапията ще се наложи да продължи, защото възстановяването изисква системни усилия за дълъг период от време.

 

Източник: 24chasa.bg

   

0 коментарa

Виж още