Разкриха загадката на Бермудския триъгълник!

Загадката за прочутия Бермудски триъгълник е вероятно вече да е разгадана. Нова теория сочи, че облаците може да са причина за странното изчезване през годините на толкова много кораби и самолети в западната част на северния Атлантик.

Облаците с формата на хексагон са назовавани като „въздушни бомби“. Те могат да достигнат скорост от 270 километра в част, а големината им е 30 до 75 километра в диаметър. Тази стихия може да вдигне вълни с височина над 15 метра. Силата може да помете различни обекти, намиращи се на специфични локации в района между Бермуда, Маями, Флорида и Сан Хуан, Пуерто Рико.

Метеоролози коментираха тази възможност в последния епизод на шоуто What on Earth?

„Обикновено не виждаме остри ръбове на облаци, в повечето случаи облаците са заоблени„, каза д-р Стив Милнър от Щатския Университет Колорадо. Те (въздушните бомби) са формирани от това, което наричаме микровзривове. Избухват във въздуха като въздушната струя идва от дъното на облака, удря океана и създава вълни, които могат да са огромни и да започнат интеракция помежду си,обясни д-р Ранди Цервени от Университета Аризона.

Кораби и самолети мистерионо се изпаряват в Бермудския триъгълник от началото на 17 век, според историята. Последният инцидент е от миналата година, когато американският товарен кораб Ел Фаро изчезна с 28 души на борда по време на урагана Хоакин.

   

0 коментарa

Виж още