Разкриха ферма за канабис помещаваща се в бункер

Разкриха ферма за канабис помещаваща се в бункер

Няколко хиляди растения канабис с приблизителна стойност 1 млн. паунда са били иззети тази нощ от команден бункер.

Огромната фабрика за производство на канабис е била открита в подземен бункер, съобщават от полицията в Уолтшир. По време на специализираната акция, са били иззети растения, чиято стойност, според запознати с продажната цена на улицата, на 1 грам от растението, възлиза на над 1 млн. паунда.

По време на акцията в сряда през нощта, са били арестувани шестима мъже, заподозрени за производството на канабис.

„В бункера има общо 20 помещения, като всяко едно от тях е оборудвано и преобразувано, специално за целите за производството на едро на канабисови растения.“, съобщиха от полицията.

През далечната 1980 година, бившото Министерството на отбраната в града е построило бункера, за да защити местните и държавните служители, в случай на евентуална ядрена атака.

Старши инспектор Пол Франклин заяви: „Убеден съм, че това е едно от най-големите насаждения които някога са откривани в страната".

Описвана от местните като "почти напълно непробиваема" подземната сграда, изненадала полицията. Наложило се, органите на реда да изчакат заподозрените да напуснат бункера, за да могат да получат достъп до сградата и да направят проверка на случващото се вътре.

Старши инспектор Пол Франклин, заяви, веднага след като била взривена главната врата за достъп в бункера, разбрали, че там в действително се извършва незаконна дейност.

"В сградата има около 20 стаи, които са разпределени на два етажа, всеки от които е дълъг по 200 фута и широк по 70 фута.", каза още той. „Това са най-големите насаждения откривани някога. Почти всяка единична стая е била преобразувана за производството на едро на канабисовите растения, освен това на местопрестъплението имаше голямо количество доказателства за предишни насаждения."

Трима мъже, които бяха арестувани по подозрение за производство на канабис, са на възраст 15, 19 и 37 години, като всички те нямат постоянен адрес. Освен тях са задържани по подозрение за производство на канабис и престъпления свързани с трафик на хора и други трима, на възраст от 27, 30 и 45 години, всички жители на Съмърсет.

 

 

   

0 коментарa

Виж още