Рекордно ниво на имиграцията в Германия!

 Рекордно ниво на имиграцията в Германия!

Рекордните 2,14 милиона души са имигрирали в Германия през  изминалата година - с 46 процента повече в сравнение с предходната 2014 година.

Федералната статистическа служба отбелязва, че безпрецедентното равнище е било регистрирано на фона на мигрантския приток в Европа.

Около 45 процента от дошлите в Германия 2,14 млн. имигранти през 2015 г. са били граждани на други държави от ЕС, 13 процента на държави извън съюза, а 30 процента са били от Азия, главно от Сирия, Афганистан и Ирак, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 5 процента са от Африка. 

По-рано тази година германското министерство на вътрешните работи обяви, че 1,1 млн. мигранти са влезли в Германия през 2015 г. с намерението да кандидатстват за убежище и подслон, но броят на тези,които са, подали молба за такъв статут е бил значително по-нисък - 476 649. Тези, които са направили избор да кандидатстват, се сблъскаха със забавяния в разглеждането на молбите си. На този етап не е ясно дали данните на статистическата служба се основават на тези числа.

Миналата година рекордните 998 хиляди души са напуснали Германия, което увеличение с 9 процента в сравнение с 2014 г. 

Предвид тази ситуация нетната миграция възлиза на 1,14 млн. души, което също е рекорд, заяви Федералната статистическа служба.

Неотдавна депотатите на Германия одобриха нов закон, определящ мерки за интегриране на големия брой бежанци, пристигнали в страната им, и за създаване на работни места за тях. Законът, одобрен от Бундестага включва и мерки за ограничаване на помощите за хората, които не желаят интеграция.

Законът обаче беше разкритикуван от правителствения комисар за интеграцията Айдан Йозогюз, която каза, че той всъщност ще отдалечи хората, които би трябвало да приобщи. Законът беше разкритикуван и от бежански организации, които смятат, че е контрапродуктивен.

   

0 коментарa

Виж още