Решението на проблема с демографията в България е икономическо

Решението на проблема с демографията в България е икономическо

Основният проблем на страната ни е демографският, а той може да бъде разрешен единствено икономически. Това заяви днес, кандидатът за президент на АБВ – Ивайло Калфин, пред жителите на град Неделино.

Според Калфин, няма начин младите хора да останат да живеят, работят и да създават семейства в родината, докато у нас има толкова ниски заплати.  Разбира се проблемът няма да бъде решен единствено с увеличение на минималната за страната ни работна заплата, а с „целенaсочена икономическа политика“ съответстваща за конкретните райони.

За да се подобри живота на населението на България е необходимо, да бъдат създадени повече условия благоприятстващи развитието на хората. Калфин коментира, че първоначално, трябва да се осигурят „безплатни детски градини“, освен това е необходимо да се заложи на „дуалното образование“, което посредством работа, дава занаят на младежите. Изисква се, България да насочи своите усилия по разширяване на вътрешните и външните пазари, както и към дребният и среден бизнес.

Затварянето на държавните граници и налагането на санкции и солени глоби, не винаги дава резултат. Според Калфин са необходими двустранни отношения и по-голям брой чужди инвестиции.

Калфин подчерта, че българските избиратели имат възможност на тазгодишните избори за президент, да се спрат на „президент, който чува хората и да настоява пред институциите за разрешение на проблемите“ или пък да изберат  „президент като досегашния – който има церемониални функции, оправдава се с липса на правомощия и не участва в решението на проблемите на хората. “

   

0 коментарa

Виж още