Родители от Сливен: Фирма- доставчик натрови децата ни

Родители от Сливен: Фирма- доставчик натрови децата ни

Преди минути бе съобщено за 22 деца, спешно приети в Сливенската болница. Още 42 ученици са освободени за домашно лечение. Предполага се, че имат хранително натравяне. Децата са на възраст от 5 до 10 години и са от гр. Шивачево и гр. Твърдица. Веднага е информирана Регионалната здравна инспекция в Сливен, информира bg.b2.mk.

Детската градина в гр. Шивачево е била затворена още вчера. Подложена е на основна дезинфекция.

Съмненията за хранително натравяне се появили, когато децата се почувствали много зле малко след като яли мляко и плодове. След направената бърза проверка е установено, че фирмата – доставчик за градината в Шивачево и училището в Твърдица е една и съща.

Направена е незабавна проверка на продуктите, като инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните са взели необходимите проби за изследване -казва д-р Пламен Пенчев. Резултатите от изследванията ще излязат след 72 часа. В момента децата са в стабилно състояние, но родителите са решени да съдят виновника.

Проби са взети от готовата храна, която е доставена на децата. Проби са взети и от всичко, получено от фирмата – доставчик. Препоръчано е на децата днес да си останат по домовете. Когато има готови резултати от мокробиологията, инспекторите ще вземат необходимите мерки такива случаи да не се повтарят.

   

0 коментарa

Виж още