Родните предавания- масово с платена публика!

Родните предавания- масово с платена публика!

Оказва се,че да бъдеш статист не е чак толкова еднообразно. Освен във филми и сериали, можеш да участваш и като...платена публика за някое предаване. Според проучвания, по-голямата част от публиката в родните предавания се съгласява да аплодира и да се забавлява срещу мизерен хонорар, плюс кафе и сандвич в някои случаи. Ето защо не е изненадващо,че във всяко следващо шоу виждаме едни и същи лица сред ''феновете''.

Кастинг агенциите за статисти, отдавна предлагат услугите си така. В  техните групи в социалните мрежи е пълно с обяви от типa на "Търси се публика за предаване, заплащане 10 лв.за 8 часа (или повече). Осигурен кетъринг". И въпреки условията, желаещи винаги има. Най-често това са безработни, студенти или пенсионери.

Според анонимен бивш статист, отношението към платената публика е повече от оскърбително. Той споделя още, че много често се е случвало да бъдe задържан повече от споменатите часове заедно с другите статисти, защото се снимали по няколко предавания заедно. "Ако стане твърде късно и нямаш транспорт с който да се прибереш вкъщи, никой не го интересува, агенциите не поемат пътни разходи. За тях е важно само да си там докато трябва. Освен това макар и малки хонорари, изплащането им винаги се бави прекалено много и понякога трябва да им се молиш за да си получиш парите.''-допълва бившият статист.

От време на време се случва и някоя агенция да предложи по-висок хонорар. Като висок, е по-скоро иронично определение. Иван Колев, познат още като Златния и собственика нa агенцията "Артист Студио Бг" и този път е в крак с онова, което се търси и щедро  предложи своите хора за платена публика за шоуто "Пееш или лъжеш" като им осигури цели 15 лева на ден и обяд. Златния е известен и с това, че преди време е изпращал платени статисти за протести и контра-протести и с побоя над Йордан Йосифов. (Собственика на кастинга агенцията SmartCast.)

   

0 коментарa

Виж още