Ромско гето изникна край София, черпили ток от...

Ромско гето изникна край София, черпили ток от...

Ромско гето внезапно се появи край столичното Околовръстно шосе. Само преди два месеца новозаселилите се роми били изгонени от предишното си местообитание. Това дало повод за новопостроените бараки на новото място и то само на няколко метра от предишното, съобщава BTV.

По данни обитателите му наброяват около 35 души.

Георги Димитров е един от неговите жители. Той е едва на 22-години и макар да разполага с къща на село, той е един от "новозаселилите" се и живее в една от "местните" колиби. Скандален обаче остава начинът, по който "местните" роми черпят ток, а именно от рекламна табела на застрахователна компания, докато не им откраднали кабела.

 

Докато тече процесът по намирането на нов 50-метров кабел, местните черпят ток от светофар на "Симеоновско шосе". Част от картонените колиби използват ток от агрегат.

 

Сред жителите на гетото има и деца- 11-годишната Надя е едно от тях. Нейното семейство дошло да живее преди месец в колиба. Семейството разполагало и с имот в Берковица. По данни на детето родителите ѝ идвали в София само през лятото, но от разказът ѝ така и не става ясно с какво по-точно се препитава семейството.

Снимачният екип, заснел нечуваната наглост на ромите- новозаселници, вече е сигнализирал органите на реда. Представители на Екоравновесие хванали глутницата от кучета край колибите. Полицията се опитва да установи самоличността на обитателите. Преди да бъде извършена проверката, част от обитателите напуснали с автомобил с цялата им покъщнина.

Вижте видеото тук:

 

   

0 коментарa

Виж още