Румен Петков: Защо никой не каза каква е причината да се обяви второ ниво на опасност на границата?

Румен Петков: Защо никой не каза каква е причината да се обяви второ ниво на опасност на границата?

Днес в ефира на „Нова телевизия“ заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков изрази възмущението си от нелогичните и непрофесионални действия на правителството. Според него не е нормално всички европейски лидери да кажат в Брюксел, че са успели да овладеят бежанската вълна, а нашият премиер да твърди, че има заплаха за страната ни и да бъде обявено второ ниво на опасност на границата. Никой не спомена, че имаме сигнал от турските служби. Ако има такава голяма опасност за сигурността на държавата, защо не се затворят летища и пристанища?

Румен Петков беше категоричен, че както сме почтени към партньорите си от ЕС, така да бъдем почтени и към бежанците. Да не им създаваме илюзията, че чакаме всички с отворени обятия. Трябва да сме наясно, че наред с бежанците от страните, в които се водят военни действия, в страната влизат и хора от афганистански произход, които нямат работа тук.

Когато се обявява подобна информация за допълнителни мерки на границата, трябва да се кае защо се налага подобна мярка и кой е предоставил информация за опасност.

Петков е на мнение, че е обезпокоителен факта, че след констатираните успехи на европейските държави по овладяването на мигрантския поток, ние няколко часа след това ние да обявим второ ниво на опасност.   

Румен Петков препоръчва на правителството да помисли за наемането на бивши служители на МВР. Те имат опита и познанието как да се постъпва в такива ситуации. Петков изрази възмущението на АБВ, че огражденията по границата, за които се отделят толкова средства, се изграждат прекалено бавно. Правителството е оставило всичко в ръцете на областите управи. Налага се сеч в райони, в които е необходим видеоконтрол. Не е съвсем ясно, обаче, какво се случва с дървения материал и защитена ли е околната среда.

Румен Петков не пропусна да спомене и за промените, които се извършват в ИК. Според него промените в последния момент са начин правителството са си осигури определена доза комфорт, пренебрегвайки интересите на народа. Глупаво е да задължиш всички да гласуват, а да не им даваш правото да  кажат, че не харесват никой от предложените в списъка. Той заяви, че промените, които сега се приемат, по- късно ще бъдат отменени от КС, защото нарушават правата на българските граждани.

 

 

 

   

0 коментарa

Виж още