Румен Петков: Резултатите са показател, че оставка на правителството трябва да има

Румен Петков: Резултатите са показател, че оставка на правителството трябва да има

Румен Петков, зам.- председател на АБВ в ефира на БТВ, бе категоричен, че резултатите от изборите недвусмислено показват, че е задължително правителството да си подаде оставката.

Той припомни, че още преди година от АБВ са предупредили, че в ключови сектори като сигурност, отбрана, външна политика и здравеопазване има действителен провал. Последствията от този провал са налице. Според Петков, при тези резултати между ГЕРБ и БСП е морално премиера да подаде оставка. Резултатът, дали е някой и друг процент повече или по- малко, е показателен, че доверието към управляващата партия е сринато и  е необходимо да се даде възможност на гражданите да направят избора си.

Румен Петков се спря и на начина на провеждане на предизборната кампания, имайки предвид крайния резултат от гласуването.

Според него в кампанията социолозите са задали основния тон. Още преди старта на кампанията се е натрапил един резултат, издигнати на пиедестал са поставени двама от кандидатите и до действителен политически дебат не се достигна. Тези двама кандидати непрекъснато оставаха скрити от полезрението.

Петков бе категоричен, че са предложили най- добрите кандидатури, но изборът е бил насочен другаде.

По въпроса за балотажа Петков каза, че подходят принципно. Ще бъде направен вътрешен референдум, на който симпатизанти и членове ще заявят желанието си за кого ще гласуват на втория тур и тогава ще огласят решението си.

 

 

   

0 коментарa

Виж още