Русия отмени забраната за чартърни полети за Турция

Русия отмени забраната за чартърни полети за Турция

Руският премиер Медведев подписа постановление за оттегляне на забраната за чартърни въздушни превози между Русия и Турция. Постановлението е постнато на сайта на правителството, информира ТАСС, цитирана от БТА.

Премиерът даде съвет да се вземат допълнителни мерки за пътническа безопасност както при редовните полети за Турция, така и при чартърните превози на пътници.

Чартърните полети между Русия и Турция бяха прекратени през октомври миналата година, след като турските военновъздушни сили повалиха руски бомбардировач, имащ задачи в Сирия. През август тази година турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини за случилото и се срещна с руския си колега Владимир Путин. След срещата бе взето решение връзките между двете страни да стартитат добри отношения както е било преди, след което руски експерти представиха в правителството доклад за сигурността на турските летища.

Руското министерството на транспорта обяви, че авиокомпаниите са започнали да подават в управлението на Росавиация заявки за чартърни полети в Турция и руските авиационни власти имат готовност веднага да започнат да издават разрешения.

   

0 коментарa

Виж още