Русия удари „Ислямска държава“

Русия удари „Ислямска държава“

Днес Министерството на отбраната на Русия потвърди , че руските свръхзвукови ключови бомбардировачи Ту-22М3 са излетели от Иран и са нанесли болезнени  удари по стратегически обекти на „Ислямска държава“ и „Джабхат ан-Нусра“, предават RT и Интерфакс. В масирания самолетен удар са взели участие и бомбардировачите Су-34 от базата в Хмеймим, допълва Блиц.

Както вече беше информирано по- рано днес, освен релокацията на самолети с далечен обсег в Иран, са стартирали и мащабни учения на Каспийската флотилия. Междувременно Военното министерство на Русия вече е изпратило молба до Иран и Ирак за ползване на въздушното им пространство за полетите на крилати ракети. Бе качено и видео от Руската военна телевизия, което е снимано с камера, разположена на  Су-34 и демонстрира нанасянето на удара от стратегическите бомбардировачи Ту-22М3.

 

Съобщението на военното министерство казва, че далечните бомбардировачи и фронтовите бомбардировачи Су-34 днес, 16 август, са излетели добре въоръжени от летището „Хамадан“, където е базата им, са нанесли масиран самолетен удар по ключови обекти на терористическите групировки в провинциите Алепо, Дейр ез-Зор и Идлиб“.

Като резултат са били унищожени пет големи оръжейни склада с боеприпаси и възпалителни материали, екстремистки тренировъчни лагери в районите около Серакаб, Ел Баб, Алепо и Дейр ез-Зор, три центъра за управление в районите Джафра и Дейз ез-Зор, а наред с това има убити огромно количество терористи.

Бомбардировачите са били прикривани от самолети Су-30М и Су-35С, чиято база е в авиобазата „Хмеймим“ в Сирия.

 

Всички руски бойни самолети след успешното осъществявани на възложените задачи, са се прибрали невредими в базите си

   

0 коментарa

Виж още