Ръст на туристите у нас спрямо 2015 година

Ръст на туристите у нас спрямо 2015 година

Министър Ангелкова съобщи днес на среща за развитие на туризма в Казанлък, че градът на розите е бил посетен от над 220 000 души тази година. Като тя още отчете, че има 30% ръст на туристи от Русия, думите и се позовават на данни от руски туроператори.

Ангелкова припомни още, че за руснаците нашата страна е една от трите най – предпочитани дестинации, като това е дало възможност и за директни полети от нашето Черноморие до Русия. През изминалата година подобни полети са се извършвали само от 15 – ти май до 30 – ти септември, а през тази година подобни полети са извършвани още от април месец, като се очаква те да бъдат изпълнявани до 30 – октомври.

По последни данни от началото на годината страната ни е посетена от над два милиона души, което спрямо миналата 2015 година е с 13,9% повече. Приходите в бранша също са нараснали, като до момента регистрираните нощувки са 4,6 милиона

Днес министър Ангелкова проведе среща с всички заинтересовани от туризма в Казанлък и неговото развитие. На нея са обсъдени въпросите за трудовата миграция, като според министъра на туризма ще могат да се наемат хора от трети страни по облекчен режим, тъй като у нас липсват кадри.

Министърът заяви, че според най – новите проучвания, розата е символът, с който чужденците най – често ни асоциират. Според Ангелкова трябва всички да се обединят в развитието именно на Долината на розите, за да може районът да е още по - популярен и да бъде утвърден, като топ туристическа дестинация у нас.

Проект „Долината на розите и тракийските царе” ще бъде изцяло съсредоточен в региона, а неговата цел ще бъде подпомагането на един регионите символ на страната ни.

   

0 коментарa

Виж още