„Самара 3“ в Стара Загора със статут на престижен жилищен квартал

„Самара 3“ в Стара Загора със статут на престижен жилищен квартал

Реализираният през 2016 г. проект на община Стара Загора на стойност повече от 5 милиона лв. за значително подобряване на инфраструктурата, повиши многократно интереса към имотите в ж.к. “Самара 3“. Това заяви Ивайло Запрянов, управител на агенция за недвижими имоти „Адрес“ в Стара Загора.

Подобренията по водоснабдителната мрежа и тротоарите в района веднага са привлекли вниманието на хората, които си търсят жилища. Интерес има предимно към новото строителство. Не правят изключение и санираните жилищни сгради, в които цената на кв. м. е в диапазона 360- 400 евро, информира starozagorskinovini.com.

Благоустроителният проект  определено класира квартала сред най- желаните места за живеене в Стара Загора. Този интерес се отрази и на цените на имотите, който почти достигнаха цените в района, който е близо до парк "Митрополит Методи Кусев" /Аязмото/.

Новото строителство почти на 100% компенсира липсата на стари сгради с добро състояние на жилищата. Новите технологии до голяма степен удовлетворяват желанията на собствениците да развихрят въображението си.

Ивайло Запрянов сподели, че рязко са скочили и покупките на жилища „на зелено“. Забелязва се и повишен интерес към апартаментите и луксозното обзавеждане от страна на студенти от чужди държави, обучаващи се в Тракийския университет.

Очакванията кв. Бедечка да стане предпочитана локация, не се оправдаха. Като причина за липсата на интерес се изтъква големия брой протести, които се провеждат от еко защитните организации. Тези протести са причинили и спиране на строителството в квартала, както и до решение за промяна на градоустройствения план в района.

Въпреки че в кв. Бедечка има тристайни апартаменти на цена от 47 000 евро, хората се въздържат от покупки заради неизвестността.

Запрянов каза, че изключително желан район за покупка на вили в момента са с. Змеево, Борилово, Старозагорски минерални бани и Ново село.

   

0 коментарa

Виж още