Самолети сеят смърт в сред цивилните в Алепо

Самолети сеят смърт в сред цивилните в Алепо

Преди часове стана ясно, че при последната бомбардировка, във вторник вечерта, са загинали 4 лекари и поне 10 пациенти от медицинска клиника до Алепо, Сирия. За това информира Центърът за наблюдение на човешките права в Сирия. Една сестра от клиниката в село Хан Туман е критично състояние. Казва се, че клиниката е изравнена със земята. Има голяма вероятност под руините да има още трупове, но е възможно да бъдат открити и оцелели, информира БТВ.

В съобщението се казва още, че медиците са се намирали в две от линейките, които са имали задачата да превозят пациетни, нуждаещи се от по- сериозно лечение. Селото е съвсем близо до Алепо и до мястото, където в понеделник бе обстрелван мирния хуманитарен конвой. При това нападение смъртта си намериха 20 цивилни жители на района.

Трябва да припомним, че за нападението на хуманитарния конвой САЩ обвиняват Русия. Това обвинение се появява в отговор на гафа, който бе допуснат, или поне бе представено така, от американците, които обстрелваха позициите на сирийската армия, вместо позициите на ИДИЛ.

Скандалът бе голям и международната общеност заподозря преднамереност на действията на американската армия. Предполага се, че това е бил начин за сплашване на Русия или дори опит да се отърват от Асад.

Каква е истината, трудно ще разберем. Международните отношения и без това в момента са обтегнати до максимум, затова всеки се стреми да не налива масло в огъня.

Да се надяваме, че великите вили ще бъдат достатъчно разумни, за да не допускат взривоопасно повишаване на напрежението.

Все пак целта е да бъде спасени мирното население на Сирия, а не да се водят междуособни войни между защитниците на цивилните.

   

0 коментарa

Виж още