Самолетна компания: Можете да кърмите, ако...

Самолетна компания: Можете да кърмите, ако...

Всички си спомнят скандалът, който се разрази преди повече от година по въпроса дали е редно една майка да кърми детето си на обществено място и дискриминация ли е ограничаването на това право.

Спорът бе разрешен по съдебен път и майките кърмачки си отдъхнаха. Вече няма да се налага да се притесняват, че не са успели да се приберат навреме, за да нахранят децата си, а могат да направят това навсякъде и по всяко време.

В социалната мрежа по- рано днес отново се появи подобен казус. В групата „ Дългото кърмене“ една майка споделя, че й се налага да пътува със самолет и изпратила запитване до самолетната компания дали може да кърми детето си по време на полета. Тя била провокирана от статия, в която друга майка споделя, че буквално била унижена на летището заради това, че изцеждала млякото от гърдите си с помпа, защото била кърмачка, а бебето не било  с нея.

Ето и какво споделя дамата, изпратила запитването:

„   Raya Georgieva

преди 2 часа

Незнам дали ще ви е интересно , но ето какво получих като отговор дали мога да кърмя на полет на Райън Еър : т.е. За да кърмя трябва да го обявят на полета и ако всички в самолета са ОК тогава мога да си нахраня детето

   

0 коментарa

Виж още