Само два дни след промяната в Закона за движение по пътищата в Старозагорско са наложени глоби на ...

Само два дни след промяната в Закона за движение по пътищата в Старозагорско са наложени глоби на ...

От 21 януари /събота/, тази година, бяха внесени промени в ЗДвП, в следствие на които в Област Стара Загора са издадени 38 фиша и 72 акта за нарушения.

Служителите, от сектор „Пътна полиция“, към ОДМВР – град Стара Загора, съобщават, че за последните два дни са съставили на нарушителите 72 акта. Причината са допуснати административни нарушения на ЗДвП.

Два акта са съставени по чл. 5, ал. 2, т. 4 от ЗДвП. Причината е, че шофьорите са управлявали превозните средства по непозволен от закона начин – дрифт.

АУАН е съставен на водач, който е управлявал нерегистриран в КАТ автомобил.  При направена проверката на служителите на пътна полиция е установено, че транзитните регистрационни табели са с изтекъл срок.

На друг водач, също е съставен АУАН, причината е, че шофьорът е управлявал автомобила, след като е злоупотребил с алкохол. Дрегерът е отчел 1.2 промила. Освен това МПС не е било регистрирано.

38 фиша са издадени през двата почивни дни, те са за различни нарушения на ЗДвП. От тях за неправилно паркиране са издадени 17 фиша.

 

   

0 коментарa

Виж още