Само за седмица в Старозагорско регистрираха двама болни от туберкулоза

Само за седмица в Старозагорско регистрираха двама болни от туберкулоза

В периода 30 януари – 5 февруари, в област Стара Загора за регистрирани 185 нови случая на пациенти, заболели от остри респираторни заболявания.

Броят на болните е намалял в сравнение с предходната седмица, когато са били отчетени 196 случая. Към настоящият момент заболеваемостта в Града на липите е 135 на 10 хил. души. 39 са регистрираните случаи на страдащите от заразни болести в областта, като през изминалият период те са били 44.

В Старозагорско са отчели 22 нови случая на пациент с варицела. Те са от градовете: Стара Загора, Казанлък, Раднево и Габарево.

Има регистрирани 6 пациенти, заболели от скарлатина. Болните са от : Стара Загора, Казанлък, Скобелево и Крън. За същият период, двама са заболелите от салмонелоза. Единият пациент е от град Стара Загора, а вторият е от Еленино.

Четири от пациентите са със заболявания от групата на вирусните хепатити. Те са от: Стара Загора, Гълъбово и Калояновец.

През последната седмица на месец януари са отчетени два случая на болни, страдащи от туберкулоза. И двамата са от град Стара Загора. Освен тях има и трима заболели от трихинолоза.  

   

0 коментарa

Виж още