Само 10 бона иска насилената Ирена от кмета-насилник Евстатиев

Само 10 бона иска насилената Ирена от кмета-насилник Евстатиев

Делото срещу похотливия кмет-насилник беше отложено за месец октомври

Ирена, която е на 16 години, поиска от Иван Евстатиев, бившия кмет на Пазарджик и Стрелча обезщетение от скромната сума 10 000 лв. Евстатиев лежи от месеци в ареста, като срещу него е повдигнато обвинение, че след като е привел в безпомощно състояние чрез алкохол ученичката я е насилил.

Днес Ирена дойде в съдебната зала заедно със своите родители - Георги и Христина Белухови.

Майката на изнасиленото момиче, коментира, че този акт е изключително символичен, спрямо стреса и унижението което Евстатиев е причинил на цялото им семейство. Христина Белухова обясни, че дъщеря й постепенно започва да преодолява психологическият шок. В момента заради подновеното дело по случилото се, Ирена е започнала пак да се притеснява.

Иван Грошев - адвокат на семейството и защитник на девойката, обясни, че поисканото обезщетение е в скромен размер, тъй като делото не е за пари,  "а за накърнената женска чест. Само друг съд, онзи отгоре, може да го съди както подобава".

Абсолютно всички свидетели се явиха на днешното заседание, сред тях – полицаи, роднини, познати, които са видели момичето непосредствено след изнасилването.

В съдебната зала, Иван Евстатиев бе доведен в съдебната зала с белезници, още по-отслабнал от преди.

Двамата адвокати на обвиняемия отсъстваха. Милчо Бенгарски е излязъл в отпуск, Ташкена Колчева е в болнични.

Делото бе отложено за 10 и 11 октомври, тъй като трима експерти не се явиха.

Законът в България предвижда по обвинението в изнасилване от 3 до 10 години затвор, а по това за привеждане в безпомощно състояние – до 6 месеца затвор или до 500 лева парична глоба.

През януари тази година Евстатиев бе арестуван и продължава да лежи в затвора в Пазарджик. Макар защитниците му да направиха много опити да променят мярката му за неотклонение в домашен арест. Мотива им бе здравословното състояние на екскмета, той отслабна с цели 35 килограма. В съда обаче прецениха, че състоянието на Евстатиев позволява той да дочака процеса в следствения арест.

 

Източник: dnes.bg

   

0 коментарa

Виж още