Сблъсък и напрежение между Клинтън и Тръмп в първият президентски дебат

Сблъсък и напрежение между Клинтън и Тръмп в първият президентски дебат

Първият президентски дебат между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп бе изключително напрегнат. В състезанието за президентския пост те противопоставиха своите икономически и търговски планове, както и националните отношения за сигурност.

Републиканския кандидат агресивно излезе срещу Клинтън, често прекъсва изказванията и говори за нея, но демократите не отстъпиха на удара с изобилие от предварително подготвени отговори. С напредването на нощта, Тръмп се появи и многократно разтърси противника си, след което бе натиснат посредством противоречивите му коментари за жените.

Модератора на телевизията NBC News - Лестър Холт, върна Тръмп към въпроса му от 2011 година, когато той попита дали президентът Обама е роден в САЩ. По-рано този месец Тръмп каза, че предполага, че президентът е роден в Хавай, въпреки разкритието, той отново продължи да твърди, че именно кампанията на Клинтън е предизвикала този слух.

"Тя не успя да получи удостоверението му за раждане", каза Тръмп. "Ако бях на нейно място, нямаше да ви разочаровам."

"Не вярвам, че тя притежава необходимата издръжливост за да бъде президент на тази страна", каза Тръмп. "За този пост, трябва огромна издръжливост."

"Така, веднага след като Тръпм посети 112 страни и договори с тях мирно споразумение, с освобождаване на задържаните пленници и с прекратяване на огъня, когато открие нови възможности за народите по света, или когато прекара 11 часа като свидетел пред комисия на Конгреса, той може да ми говори за издръжливост ", отвърна Клинтън.

Клинтън продължи да критикува Тръмп за последните му коментари относно жените, и припомни за пореден път обидите му: "женски прасета, мърлячи и кучета“ и продължи с : „бременността е едно неудобство за работодателите, жените не заслужават равно заплащане, освен ако те се справят толкова добре в работата си колкото мъжете."

Тръмп претендира, че тя "няма никакъв план", но Клинтън посочи, че кампанията й е сериозна и подробно описана в книга."Аз написах книга за кампанията си", каза Клинтън. "Можете да я вземете утре от всяка една книжарница, или дори от летището в близост до вас."

След първата извънредна среща между двамата изключително популярни кандидати, пиесата стана ясна. Оказа се, че и двамата могат да влязат под кожата на съперника си. За съжаление обаче, в нощта на първия дебат, нито един от двамата кандидати не доказа, че заслужава да спечели битката.

   

0 коментарa

Виж още