Свежи идеи за коледна украса

Свежи идеи за коледна украса

Коледа е един от най-обичаните и чакани празници в годината. Той носи радост, топлина, домашен уют и ухание на прясно изпечени коледни сладкиши. Този неповторим празник винаги сплотява семейството и всеки получава подаръци. Коледната украса също не е за подценяване и би могла да придаде на дома ви, още по-приказна обстановка. Ето защо ви предлагаме и няколко свежи идеи за коледна ураса, която да си направите съвсем сами.

Снежен човек от електрическа крушка

Електрическата крушка може да има и много други приложения, освен използването й за осветление. Вместо да я изхвърляте, когато изгори- превърнете я в уникална декорация за елха или венец!

Вземете една стара крушка и я оцветете добре в бяла боя. После с помощта на черен и червен цвят нарисувайте върху нея лице, шапка и копчета. Завържете към нея фина прежда или конец и закачете веселят снежен човек където поискате.

Преспапиета от буркани

Това е една проста, но ефектна коледна украса с която ще спестите доста пари. Нужна са ви единствено няколко малки коледни играчки, памук или бяла дантела, и топчета стереопор.

На капачката на буркана залепете добре играчките, след това изчакайте да изсъхне. Облепете част от буркана с памук и бяла дантела или целият с топчетата стереопор. Затворете го и го обърнете. 

Елхи от шишарки

С помощта на няколко шишарки и малко зелена боя и брокат, може да постигнете чудеса в декорирането.

Вземете няколко големи шишарки и ги боядисайте в зелен цвят. След което залепите по тях голямо количество брокат, ги закрепете към малки, декоративни саксии от дърво или пластмаса. Можете да направите същото с бяла и сребриста с боя. Друг вариант е да оцветите четири, пет шишарки в различни цветове и да ги залепите към голям метален свещник декориран с памук.

   

0 коментарa

Виж още