Светло бъдеще за младите британци извън Великобритания!

Светло бъдеще за младите британци извън Великобритания!

Рано сутринта на 24 юни, когато по-голямата част от местното население гласува страната да напусне ЕС, Питър Паркинсън - 35-годишен дипломиран ИТ-специалист, получил съобщение от приятелят си Том Филипс - 22-годишен студент по право, в което момчето му предлагало работа по създаването нов уебсайт с името brexiles.com или преведено на български ("изгнаници след Брекзит"). Идеята на проекта била да убеди и други разочаровани млади специалисти да напуснат територията на Великобритания и да потърсят работа, а защо не и гражданство в чужбина.

Филипс, веднага се е заел с изграждането на сайта brexiles.com, защото предполагал, че британците също като него са ужасени от решението да бъде прекратено 40-годишното членство в ЕС.

Според него след напускането на ЕС най-светлото бъдеще за младите хора е извън Обединеното кралство. В сайта brexiles.com, са изброени десет основни причини поради които вече не си заслужава да се живее във Великобритания.

Към настоящия момент посетителите му са само няколко хиляди, но според създателя му той тепърва набира популярност.

Младежът иска да добави повече информация за това по какъв начин може да се кандидатства за гражданство в Европа, в Канада. Обмисля вариант в скоро време да започне да взима такса от работодателите за това, че ги насочва към млади и продуктивни специалисти от Великобритания.

Социолозите на острова посочват, че над 60 процента от избирателите на възраст около и над 65-годишна възраст са гласували за Brexit, водени донякъде от желанието за по-строг контрол над имиграцията. За разлика от по-възрастните, близо три четвърти от младежите попадащи в групата 18-24 години са гласува за оставане в ЕС. Много от тях изразиха в социалните мрежи разочарованието си от резултата на референдума, за който казват, че ги е лишил от сигурно бъдеще, а в политически, икономически и социален план е донесъл на страната вреди, отслабване и разделение.

За момента почти всички обяви за работа поместени на сайта brexiles.com са за адвокати в Република Ирландия, чиято правна система е най-близката в ЕС до тази на Великобритания.

 

Източник: dnes.bg

   

0 коментарa

Виж още