Седмица на културата в Стара Загора

Седмица на културата в Стара Загора

   

    Тази седмица в Стара Загора ще се лее качествен рок и естрада, която ще зарадва старозагорските любители на евъргрийните. Освен музикалното изкуство, ще бъде представена изложба на фотографии и фотопроект с название „Изявления”.

    Летният театър и неговата сцена ще посрещнат българските легенди в естрадата, обичани от млади и стари, малки и големи – група Тоника. Нейният концерт ще бъде проведен в сряда, на 31 август, със стартов час 20.00 часа вечерта. На следващия ден естрадата ще бъде заменена с як рок, изпълняван от Милена Славова, Данчо Караджов, бившия фронтмен на Д2 Дичо, Стенли и Валди Тотев. Рокаджиите ще изпълнят „вечните песни на България”, които ще демонстрират на публиката какво означава квалитетен български рок с неостаряващи като виното песни и даровити музиканти. Естрадните и рок-концерти няма да бъдат единствения гвоздей на програмата в културната седмица на Стара Загора. Значимо място през идната седмица в Стара Загора ще заеме фотографското изкуство, което се очаква да заплени старозагорци със своята красота и смисъл. В залата на „Байер” на 1 септември от 6 часа вечерта ще бъде изложена на показ фотоизложба на старозагорските фотографи – Петьо Турлаков, Цветан Четъшки, Илия Дечев, Светлозар Недев, Любомир Арабаджиев, Лазарин Ранчев и други. Фотоизложбата е с многозначителното наименование „Клубът”.

    На 3-ти септември, събота, от 7 часа, близо до Музея на религиите, ще бъде представен фотопроектът „Изявления”. Посланието на проекта е да покаже, че макар старозагорските граждани да са колоритни и разнолики един от друг, те представляват една общност с много силни традиции, обединени под знамето на община Стара Загора, водеща своето начало от времената на траките и Римската империя.

    На старозагорските деца също е подготвена изненада, която със сигурност би им харесала. На 4 септември, в неделя, от 11 часа преди обяд в Държавния куклен театър ще бъде изигран спектакъла „Много вкусно”. „Много вкусно” е куклено представление, което би накарало всяко старозагорско дете да се усмихва и сияе.

    Идната седмица в Стара Загора се очаква да предизвика голям интерес сред гражданите на града. Повечето старозагорци са се върнали от летните почивки и имат шанса да се насладят на седмицата на културата в града. Многостранните нюанси на културата, били те музикални или фотографски, ще направят Града на Липите привлекателно място за всеки любител на изкуството през идващата седмица.

   

   

0 коментарa

Виж още