СЕКРЕТНА ОПЕРАЦИЯ на Слънчев бряг! Бе заловен ...

СЕКРЕТНА ОПЕРАЦИЯ на Слънчев бряг! Бе заловен ...

Строго секретна операция на Слънчака. Спипаха известния Иван по прякор Слънцето заедно с цялата му наркогрупа.

След акцията подготвяна от няколко седмици, бяха арестувани най-малко шест души.

При специализирана полицейска акция в Слънчев бряг е бил задържан 41-годишният Иван М., по известен в престъпният свят под прякора Слънцето.

Спец операцията е била подготвяна от полицаите няколко седмици. През периода на подготовката е събрана достатъчно информация, включително и със СРС-та съобщиха запознати.

Арестите са извършени още на 19 август /в петък/, но към настоящият момент се пазят в следствена тайна.

Заедно със Слънцето в ареста са задържани още 5 човека. По данните на разследващите групировката, мъжете под ръководството на Слънцето са се занимавали с пласиране на дрога основно на територията на курорта Слънчев бряг, но и на други места по крайбрежието на южното ни Черноморие.

Още в началото на летния сезон, местните криминалисти са получили информация за гостуването на групата на Слънцето но, за да натрупат повече информация и доказателства, им е било необходимо повече време.

За реализация е избран момент, което едва ли е случайно. От няколко дни в Бургаска област е Георги Костов - главен секретар на МВР. Точно в петък Костов се срещна с представители на местните власти в Малко Търново, после е забелязан и от местните в Бургас.

Операцията в петък е проведена от специалистите при много строга секретност, а Слънцето и компанията му, които през цялото време са били в неведение за действията на полицията въобще не се очаквали да бъдат задържани.

Според запознати най-вероятно случаят ще бъде поет от спецпрокуратурата, защото се смята, че бандата на Слънцето има типичните белези на организирана престъпна група с лидер и ясно изградена йерархична структура.

Криминалисти  богат опит твърдят, че Иван М. е сред най-опитните дилъри продаващи забранени вещества в България. При специализирана акция в столицата, преди 7 години - през 2009 г. бе разбита наркомрежа в столичните квартали “Връбница”, “Надежда” и “Свобода”, като за организатор бе посочен Иван М. - Слънцето.

 

Източник: pik.bg

   

0 коментарa

Виж още