СЕНЗАЦИОННО! Меркел е готова да свали санкциите срещу Русия

СЕНЗАЦИОННО! Меркел е готова да свали санкциите срещу Русия

   

    Ангела Меркел е готова да свали санкциите срещу Русия, информира ТАСС.

    За вестник „Йосте Цайтунг” тя обяви, че на часа би отменила санкциите срещу Русия, ако източната държава спази минските спогодби.

    Тя обаче пиперливо добавя, че кризата в Европа е настъпила след противоречивите действия на Русия в района на Украйна и именно поради това Германия и Западът е трябвало да предприемат рестриктивни мерки срещу Русия.

     Според канцлера на Германия, до момента Кремъл не е изпълнил условията от Минск и няма как да се случи падане на санкциите.

     Меркел разкри, че прави всичко възможно заедно с френския президент Франсоа Оланд, да помирят Русия и Украйна и да доведат до изпълнение на изискванията, определени в Минск.

    Според Меркел, стигне ли се до изпълнение на минските споразумения, санкциите автоматично ще паднат и няма да има никакви пречки между Запада и Русия да продължат сътрудничеството си от времето преди 2014 година.

    Припомняме, че санкциите срещу Русия бяха наложени от Запада, заради анексията на Крим и сериозните съмнения към Русия, че подкрепя с оръжие и войска украинските бунтовници в източните части на Украйна.

    Санкциите доведоха до икономически проблеми както в Русия, така и в много европейски държави.

    Един от най-страстните привърженици на незабавната отмяна на санкциите срещу Русия е консерваторът Виктор Орбан.

    Експертите смятат, че отмяната на рестрикциите към Русия, ще доведе до позитиви и за Русия, и за Запада. Но за да се случи това, Украйна и Русия трябва да изпълнят споразуменията от Минск, а до момента това не се случва.

 

   

0 коментарa

Виж още