СЕНЗАЦИОННО!!! Меркел призна - много ислямски бойци са дошли в Европа!

СЕНЗАЦИОННО!!! Меркел призна - много ислямски бойци са дошли в Европа!

В Берлин Меркел свика вчера пресконференция, на която се закани да накаже терористите, но без да променя политиката към бежанците. Анализатори пишат, че за разлика от преди, след терористичните атаки в Германия, доверието към нейните думи е намаляло. Самата тя призна, че „много ислямски бойци са дошли в Европа от Сирия”.

Кристиян Рихтер пише, че последните години от управлението на Меркел са белязали с изключителен напредък развитието на Германия. Благодарение на политиката която амбициозната дама води на територията на Германия, страната се справи с икономическата криза много по-успешно от други. След трагичните събития от последния месец обаче, този напредък е оставен на заден план и дори е поставен под съмнение. След пристигането на стотици хиляди бежанци в Германия, настроението в обществото се промени съществено, а дясната партия „Алтернатива за Германия” набра голяма популярност на фона на ширещия се страх от масовата имиграция и тероризма.

Яша Мунк - политически аналитик изрази аналогично мнение. Според Мунк днес икономиката на целия континент преживява криза.

Кризата с бежанците, започна постепенно да  „разяжда” усещането, че Германия сигурно и спокойно място за живот и въпреки това след като Ангела Меркел покани несекващият поток от мигранти в страната, изглеждаше, че Германия може да открие изход от ситуацията. За съжаление обаче, серията от хаотични атаки – във Вюрцбург, където мигрант от Афганистан нападна с брадва пътници във влак, в Ройтлинген, където сирийски бежанец нападна хора с мачете и уби бременна жена, в Мюнхен, където немски тинейджър от ирански произход уби девет души, в Ансбах, където сирийски бежанец се взриви и рани няколко души.

 Според политическия аналитик дните на естественото доминиране на Меркел, в рамките на политическата система на Германия вече са преброени и с всеки изминал ден достолепната дама все повече заприличва на реликва от отминала епоха. Мунк твърди, че въпреки това можем само да гадаем какво ще се случи, след като тя се изправи пред неизбежната си съдба.

 

Източник: vesti.bg

   

0 коментарa

Виж още