Сензационно! Мюсюлманските лидери отказват да погребат убиеца на френския свещеник!

Сензационно! Мюсюлманските лидери отказват да погребат убиеца на френския свещеник!

Мюсюлманските лидери на общността са отказали да погребат един от терористите, които участваха в жестокото убийство на католически свещеник миналата седмица в Северна Франция, твърди президента на местната мюсюлманска организация.

 

Адел Кермич e един от двама мъже, които взеха петима души за заложници по време на сутрешната литургия във вторник в католическата църква в Сен Етиен, след което накраха възрастния свещеник да падне на колене и прерязаха гърлото му.

Преподобният Жак Хамел, на 86 години, бил намушкан в гърдите преди да бъде убит в подножието на олтара, според една от монахините, която е успяла да избяга при атаката.

Адел Kермич, един от нападателите, които стоят зад убийството на свещеника в Нормандия, Франция, снимка, направена преди няколко години.

 

Мохамед Karaбила, президент на местната мюсюлманска културна асоциация, заяви, че нито той, нито на местният имамът ще вземат участие в някое опело за 19-годишният Keрмич, които се е заклел във вярност на ИДИЛ.

Кермич е бил известен на органите и дори носел електронно устройство за наблюдение по време на фаталният заложнически инцидент, твърди френския прокурор Франсоа Молинс.

Френските власти в четвъртък идентифицираха и втория човек, който участва в смъртоносна атака срещу католическата църква както Абдел Малик Набил.

Kermiche и Абдел-Малик Petitjean, също 19, са били застреляни от полицията, тъй като са побягнали от каменната църква от 17-ти век.

Двамата убили 86-годишният свещеник Жак Хамелот пробождайки го в гърдите и прерязвайки гърлото му, взеха три монахини и двама църковни служители за заложници. Друг човек е бил намушкан в бедрото и гърлото, но е в стабилно състояние.

Абдел Малик Petitjean, на 19, е бил другият мъж, които стои зад атаката във френската църква.

Keрмич е идентифициран чрез пръстови отпечатъци след нападението, което френският президент Франсоа Оланд нарича "страхливо убийство", извършено в името на ИДИЛ

Кабинета на кмета ще вземе окончателното решение за това дали Кермич може да бъде погребан в града или не.

 

   

0 коментарa

Виж още