СЕНЗАЦИОННО!!! Преди палежа изнудвали Банева

СЕНЗАЦИОННО!!! Преди палежа изнудвали Банева

По телефона неизвестен мъж поискал на Евгения Банева крупната сума от 500 хиляди евро.

След огледа  бе установено, че щетите от умишлено запаления пожар в къщата в квартал "Бояна" в столицата, притежание на Николай и Евгения Баневи, са за над 1 милион лева.

Мебелите с които  обзаведен луксозния имот са много скъпи, голяма част от картините също са унищожени от огъня.

Трагедията се случи в нощта срещу понеделник когато двама мъже с маски на лицата,  запалиха резиденцията на семейство Баневи. От записите на охранителните камери ясно се вижда, че единият от мъжете е бил въоръжен. Вероятно извършителите са искали на всяка цена да постигнат целта си и да опожарят къщата. По това време собствениците с били навън.

Преди няколко дена, непознат мъж се обадил на мобилният телефон на Евгения Банева и е поискал по телефона 500 хиляди евро. Банева веднага отказала да даде толкова пари на изнудвача, тогава мъжът й казал „да събира пари за нови мебели”.

Разследващите органи работят по версията за умишлен палеж, а в следобедните часове днес се очаква да стане ясно дали вече има заподозрени и задържани за пожара.

Бизнес двойката Николай и Евгения Баневи е популярна още в началото на 90-те години, като имента им винаги са били свързани с луксозен начин на живот.Репликата на Банев през 2010 г. стана култова, когато богаташът заяви, че заради икономическата криза пътува повече с майбаха си вместо с частния си самолет.

Имотът на семейството намиращ се не къде да е, а в скъпарският квартал "Бояна" бе сред сградите, снимани от хеликоптер от НАП.

Последните години в медийното пространство се заговори за дългове на семейството, оказва се, че за да си върне дългове на стойност 4,5 млн. лв., Агенцията за приватизация е водела над 20 дела срещу фирми собственост на Банев.

Семейството се изкушава и от политика и през 2014 г. съпругата на Банев - Евгения подаде кандидатурата си за евродепутат. Самият Банев пък заяви, че на предстоящите избори на есен, ще се кандидатира за президент на България.

   

0 коментарa

Виж още