Сензационно! ПРОГОВОРИ Българка живееща в МЮНХЕН

Сензационно! ПРОГОВОРИ Българка живееща в МЮНХЕН

Ева Андреева, която живее от няколко години на територията на Мюнхен, сподели че снощи след инцидента в търговския център е имало голяма паника, но днес нещата се нормализират и в момента всичко в града е спокойно.

Андреева разказва, че е имало много голяма паника сред жителите и гостите на града, но сега властите са взели нещата в свои ръце и ситуацията в града е овладяна, а жителите са в безопасност.

По последни данни снощи, около 18 часа, германец на 18 години от ирански произход е започнал да стреля пред търговският център, и е убил на място девет души, след което е отнел и собствения си живот.

За няколко часа в Мюнхен е било обявено извънредно положение, като е движението на влаковете, трамваите и автобусите е било спряно.

Българката - Ева Андреева, сподели, че живее на около 200 метра от централната градска улица и че е станала очевидец на случващото се наоколо. Всичко в града е било блокирано, но  към този момента е спокойно, напрежението все още се усеща, но ежедневието на хората в Мюнхен постепенно се нормализира.

Колега на българката е бил блокиран в търговския център снощи. След което е бил затворен в една стая часове наред, заедно с други хора. Към 23.30 часа е успял благополучно да се прибере в дома си.

Приятелят на Андреева й разказал , че докато е бил в мола изведнъж чул изстрели. В този момент хората започнали да тичат, а той преценил, че в мола е по-сигурно отколкото на вън и се е скрил в първото помещение с отворена врата. Дълго след това не могъл да излезе от там, защото от полицията е имало забрана.

Транспортът в града е бил възстановен още снощи, около 2.00 часа. Андреева споделя, че е изненадана от спокойствието, с което реагират германските власти и допълва, че късно през нощта е прибрала съпруга си от центъра на града, още тогава обстановката в Мюнхен е била спокойна, макар навсякъде да е имало засилено полицейско присъствие.

 

Източник: nova.bg

   

0 коментарa

Виж още