Сензация! Стивън Сегал е вече с руско поданство

Сензация! Стивън Сегал е вече с руско поданство

Вчера от Кремъл официално съобщиха, че американският актьор Стивън Сегал е получил руско гражданство, след подписан учказ от Владими Путин.

Президентът Путин подписа указа като наградата за експерта по бойни изкуства, който се снима в холивудски екшън продукции през 1990-те.

Сегал е приятел с г-н Путин, който характеризира като "един от най-големите световни лидери".

Говорителят на Путин заяви, че Сегал е известен с топлите си чувства към Русия и статута му на известен актьор е причина да го направят руски гражданин.

Сегал се появи в заглавията на пресата, когато разказваше за  действията на Русия в Крим, които бяха определени през 2014 г., като "много разумни". Като изявен китарист, той направи концерт там през същата година.

През 2013 г. г-н Путин предложил  Сегал да бъде обявен за почетен консул на Русия в Калифорния и Аризона.

Този ход можеше да направи Сегал потенциален посредник между Белия дом и Кремъл, но САЩ отказа.

Сегал, чиято баба е от Владивосток, в Далечния изток на Русия, често пътуваше до Русия през последните години. Той посети Камчатка и Сахалин през септември тази година.

По време на визитата си Сегал каза, че иска да прекарва по няколко месеца в годината в Русия, съобщава ТАСС.

Сегал следва други известни личности, включително френския актьор Жерар Депардийо, американският боец Джеф Монсън по смесени бойни изкуства ​​, американския боксьор Рой Джоунс и американския сноубордист Вик Уайлд, които също са взели руско гражданство.

По-рано тази година на Сегал беше дадено сръбско гражданство след предложението да създаде военно училище по бойни изкуства в столицата Белград.

   

0 коментарa

Виж още