СИГНАЛ НА ГРАЖДАНИН: ВНИМАНИЕ! ОПАСНА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА! ВЕЧЕ ИМА ИНЦИДЕНТИ! (ВИДЕО)

СИГНАЛ НА ГРАЖДАНИН: ВНИМАНИЕ! ОПАСНА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА! ВЕЧЕ ИМА ИНЦИДЕНТИ! (ВИДЕО)

Сигнал от гражданин за опасна пешеходна пътека, постъпи тази сутрин в нашата медия. От заснетото видео ясно се вижда опасен светофар, намиращ се в кв. "Красна поляна" на кръстовището на бул. "Никола Мушанов" и ул. "Добротич",  който заблуждава преминаващите пешеходци.

На място са монтирани два пешеходни светофара, както се вижда от заснетите кадри. Единият указва преминаването по пешеходната пътека на кръстовището, докато вторият указва разрешено преминаването на пешеходци по трамвайната линия. Източници съобщават, че на мястото, от което се виждат двата светофара, човек лесно би могъл да се заблуди, следвайки сигналът на единия светофар. 

"В случай на спрял автомобил, другият светофар не се вижда", посочва Георги Пантев, който е и заснел самото видео. 
"Стават много инциденти на това място", допълва още той. Самият той преди дни се разминава с леки охлузвания, пресичайки на светофара. А само седмица по-рано, негова близка е била блъсната на същото кръстовище от такси, в следствие на което е приета по спешност в болница. 


"Трябва ли да стане някой по-сериозен инцидент, все пак светофарът се намира до 92-ро училище и техникум, за да бъдат взети необходимите мерки", пита още Пантев. 

Ето и самото видео, в което се вижда ясно как двата светофара подават различни сигнали: 
ТУК

   

0 коментарa

Виж още