Синовете на иракския посланик в Португалия пребили момче

Синовете на иракския посланик в Португалия пребили момче

 

    Ирак извика посланика си в Португалия, за да го разпита, след като се появиха информации, че през миналата седмица неговите синове са пребили португалско момче в град Понте де Сор.

    Съобщението за привикването на посланика беше качено от говорителя на външното министерство в социалната мрежа Туитър. Не се дават повече подробности по случая. Още от края на миналата седмица Ирак и Португалия работят съвместно по разрешаване на казуса. Медиите в Португалия разпространяват сведения, че 17-годишните синове-близнаци на иракския посланик са скочили на бой на 15-годишен португалски тинейджър на 180 километра от столицата Лисабон. Момчето е толкова силно удряно и бито, че все още е в кома и има няколко сериозни травми на лицето. Заради тежкото си състояние е било пренесено с хеликоптер в болница в Лисабон. Побоят, довел до кома младо португалче, предизвика смущение в Португалия. Единият от синовете на посланика следва в училище за летци в града Понте де Сор. Асошиейтед Прес от своя страна разпространи версията на иракското външно министерство по случая. Според външно министерство, синовете на посланика са били пребити от шест португалци следствие на което единият от близнаците е със пукнато ребро и носът му е счупен. В допълнение, синовете на посланика били обиждани заради това, че са мюсюлмани и араби. Бащата е пуснал сигнал в полицията, но не се знае дали съобщението на иракското външно министерство е истина или лъжа. Вчера португалския външен министър обяви, че нанесеният тежък побой на португалския тинейджър е престъпление и ако се потвърдят подозренията срещу синовете на иракския посланик, може да бъде снет дипломатическия имунитет на двамата близнаци.

    Интересното е, че един от португалските канали излъчи кадри с двете иракски момчета, които потвърдиха, че е имало бой между тях и групичка португалски младежи, но не коментираха чия е вината за боя. От кадрите личеше, че синовете на посланика нямат никакви следи и белези, което оборва твърдението, че единият близнак е бил със счупен нос от бойната схватка.

   

0 коментарa

Виж още