СКАНДАЛ! Вече и учебниците на децата ни предлагат вредни храни! (СНИМКИ)

СКАНДАЛ! Вече и учебниците на децата ни предлагат вредни храни! (СНИМКИ)

Скандален текст бе публикуван вчера от журналистът Мартин Карбовски. От страниците на учебното помагало по български за четвърти клас се вижда ясно тест, който учениците са принудени да решават. Потребители твърдят, че текстът в учебника "рекламира" бързите храни. 

И докато училищата предлагат оскъдни закуски в теста се говори за Макдоналдс, Бургер Кинг, Уендис и др. Посланието на Карбовски е насочено към министъра на образованието- Меглена Кунева. В допитването си към нея, Карбовски с изключителния си нецензурен изказ пита: какво правят подобни хранителни вериги в учебник за четвърти клас? 

А ето и снимки от скандалният текст: 


По данни публикуваните текстове са свързани с текст предвиден за разбиране. 


Под публикацията на Карбовски, потребители споделят мнението си, че подобни текстове не се срещат за първи път в български учебници и учебни помагала. Напоследък прави впечатление, че има все по-често споменаване на продукти, свързани с американската култура. 

Припомняме, че по този повод, създателят на учебника по Родинознание- Константин Константинов, изрази мнение, че текстове в българските учебници, рекламиращи американската култура и бит, се дължи на факта, че Фондация Америка за България е назначила свои "кукли" на ключови позиции в България. Това бе и причината за неговият протест към настоящото образование на децата. 

 

   

0 коментарa

Виж още