Скандал заради реформите в Шампионска лига!

Скандал заради реформите в Шампионска лига!

Асоциацията на футболните лиги в Европа излязоха с общо становище относно промените, които се подготвят в Шампионската лига (ШЛ). Според тях готвените реформи ще бъдат  пагубни за малките клубове и препоръчаха да бъдат преразгледани промените. Също ака асоциацията обяви, че реформите, които УЕФА готви са без подкрепата на шампионатите в Европа.

Както повечето от вас може би знаят УЕФА реши да даде допълнителни квоти за най – комерсиалното клубно първенство на четирите оп първенства на стария континент. Което на практика означава, че в ШЛ ще участват главно отборите от Англия, Германия, Италия и Испания, като това ще ощети отборите от страни, като България например, тъй като квотите за по – малките отбори стават по – малко досегашните.

Ако не се вземе отношение по казуса от асоциацията на европейските лиги заплашиха, че ще насроча мачовете о вътрешните първенства по време на мачовете от ШЛ, като разбира се подобно решение ще удари много по гледаемостта на Шампионската лига нещо, което УЕФА естествено не желае да се случи.

   

0 коментарa

Виж още