СКАНДАЛ С ДИПЛОМАТА НА ЦАЧЕВА: Трябва ли да бъде дисквалифицирана от изборите?!

СКАНДАЛ С ДИПЛОМАТА НА ЦАЧЕВА: Трябва ли да бъде дисквалифицирана от изборите?!

От няколко дена из мрежата се споделя снимка на дипломата на Цецка Цачева. Дипломата, публикувана от ГЕРБ най-вероятно е фалшива, това смятат хората в социалните мрежи. Причината за съмнението на потребителите се дължи на факта, че имената на Цецка Цачева са различни в дипломата. Според Пламен Пасков, който също е кандидат - президент за настоящите избори, в дипломата липсва и ЕГН.

Според източници, няма как г-жа Цачева да е завършила специалността "юрист" само за 4 години, при обучение от минимум 5 години за бакалавър.

При направена проверка в ЮФ на СУ, от където би следвало да бъде издадена дипломата, публикувана от ГЕРБ, отрекоха да има такава с този номер. Така те също потвърдиха фалшификатора. 

Големият въпрос, който вълнува социалните мрежи е- Дали Цецка Цачева притежава необходимата за целта диплома, за да бъде най-напред народен представител, а след това кандидат-президент. И не би ли следвало, след като въпросната най-вероятно не притежава необходимата диплома, да бъде дисквалифицирана от настоящите избори, поради липса на покриване на изискванията.

Припомняме, че освен изисквания за навършени 40-години, българско гражданство и в последните 5 години кандидат-президента да е живял на територията на Р. България, изискване за народен представител ясно регламентира, че е необходима и диплома за завършено висше образование.

Тенденция в ГЕРБ ли са фалшифицирането на дипломи, след като само преди няколко години юристи от Монтана подадоха жалба до Софийската районна прокуратура по повод Искра Фидосова. По данни, тяхното твърдение било, че скандалната Искра Фидосова станала нотариус незаконно, а дипломата, която представила била фалшива.

По време на управлението на Кабинета  "Борисов 1", обаче проверка по случая не бе направена. През 2013-та година, когато по сигнал прокуратурата реши да провери документите на Фидосова, те внезапно изчезнаха. Това даде предпоставка да бъде смятано, че документите ѝ наистина са били фалшиви.

   

0 коментарa

Виж още