СКАНДАЛ! Френски кмет изгони покемоните - да се махат от града ми!

СКАНДАЛ! Френски кмет изгони покемоните - да се махат от града ми!

В следствие на нашумялата през последният месец игра Pokemon Go, френски кмет побесня: Покемоните да се махат от града ми!

Кметът  на френския град Бресол - Фабрис Бовоа е възмутен, че от фирмата създател на играта, не са поискали съгласието и разрешението му за разпространението на анимираните животни на територията на оглавявания от него град.

Обиденият френски кмет, нареди на създателите на играта Pokemon Go, смесваща реалността с виртуална реалност, незабавно да премахнат виртуалните създания от населеното място, предаде Асошиейтед прес.

Фабрис Бовоа, който управлява град Бресол, е изпратил разпоредбата си до създателката на играта Pokemon Go - компанията Ниантик, намираща се в Калифорния.

Бавоа се надява, че след иска му компанията ще вземе необходимите мерки и ще премахне виртуалните създания от градчето му. Причината поради която е възникнало недоразумението е, че заради колекционирането на виртуалните покемони, наричани от кмета "заселване на анархисти", в градът се стичат пришълци от къде ли не.

Кметът на Бресол е възмутен, че от фирмата създател на играта, дори не са поискали разрешението му за разполагането на покемони в неговото населено място.

Фабрис Бовоа споделя, че когато някой иска да отвори кафене или ресторант, той предварително иска разрешение за това от кмета на областта. Същото е в сила и за хората, които искат да извършват някаква дейност на обществено пространство или да заемат част от публичното пространство.

Ниантик с нищо не се различават от останалите и е трябвало също да кандидатстват за разрешително, въпреки че заселничеството на покемоните в Бресол е само виртуално.

Покемони има дори на местния мемориал за жертвите на войните, което според кмета е незачитане на миналото на страната.

Освен всичко останало играта води до опасно увлечение у младите хора и създава предпоставка за произшествия поради невнимание.

Ниантик вече неведнъж се сблъсква с подобни казуси, наскоро премахна покемоните от американския Музей в памет на жертвите на Холокоста, от камбоджанския Музей на геноцида  и от японския Мемориален комплекс в Хирошима.

 

Източник: БТА

   

0 коментарa

Виж още