Скръбна вест! Почина Митко Цонев

Скръбна вест! Почина Митко Цонев

На 56 години си отиде журналиста Димитър Цонев. Телевизионерът издъхна във ВМА.

Димитър Цонев за огромно съжаление не успя да се пребори за живота си, с тежката диагноза поставена му само преди седмица. Журналистът от БНТ, който поколения наред познават от екрана на новинарския блок, издъхна днес във ВМА.

За огромно съжаление на семейството, на близките, на приятелите и на телевизионните зрители, 56-годишният Цонев изгуби последната битка с тежкия инсулт и последващата го белодробна инфекция, която получи.

Още вчера генерал Николай Петров  - шефът на ВМА обясни, че състоянието на Димитър Цонев остава много тежко и добави "Към момента тежките белодробни усложнения изземват инициативата, но нещата като цяло са под контрол. Органите му и дишането се поддържат изкуствено. Борим се за живота му".

Дъщерята на тв водещия призова баща си да се бори за живота си, рано тази сутрин. В личният си профил във Facebook момичето публикува снимка на баща си и неговия внук с послание: "Не го оставяй! Дръж се, тати!".

Припомняме ви, че докато шофирал след почивка със семейството си в морската солица, Цонев се оплакал от главоболие и болки във врата. Още тогава съпругата му се усъмнила, че вероятно е нещо съдово. Прибирайки се в дома си, Цонев се почувствал още по-зле и незабавно на 14 август бил приет в реанимацията на Военна болница. След медицинските прегледи се установило, че ТВ водещият е получил масивен инсулт.

Димитър Цонев е роден в София на 30 август 1959 г. Син е на актьора Коста Цонев и водещата Анахид Тачева. В Софийския университет „Св. Климент Охридски" завършва право.

В периода от 1991 г. до 2002 г. е водещ на новините на БНТ, по-късно става говорител на кабинета на Сакскобургготски.

Талантливият водещ е автор на 17 документални филма. Участвал е в няколко игрални филма, най-известните сред които са: – „Таралежите се раждат без бодли“,  „С любов и нежност", „Записки по българските въстания" и други.

Съболезнования на близките на Димитър Цонев!

 

 

Източник: dnes.bg

   

0 коментарa

Виж още