Скъпите винетки остават в миналото

Скъпите винетки остават в миналото

Лиляна Павлова министър на регионалното развитие и благоустройството заяви, че се възползват от законното си право и ще го обжалват пред съответна инстанция.

Постановлението на Министерският съвет бе отменено от Върховният административен съд, въз основа на което бяха обявени по-високи цени на винетките у нас.

Николай Димитров - член на организацията обяви, че днес в Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи,  решението е било получено и уточни, че в мотивите си Висшият административен съд посочва, че за определянето на новите цени на винетните стикери са били нарушени важни законови процедури. 

Лиляна Павлова поясни, че решението на Върховният административен съд и по конкретно на тричленният му състав, все още не е окончателно и това е основната причина поради която постановлението на Министерския съвет за тарифата на винетките все още е в сила.

Министъра на регионалното развитие и благоустройството допълни, че след запознаване с мотивите и диспозитива на съдебното решение на Тричленния състав ще се възползват от  законното си право да обжалват.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване. Поради този факт постановлението не е отменено и високите цени на винетните стикери продължават да бъдат валидни и действащи.

Върховният административен съд самостоятелно ще вземе решение относно законността на новите винетни стикери.

Преди не повече от месец прокуратурата взе решение, че в жалбите срещу по високите цени на винетките има основание. След като влязоха в сила цената не веднъж беше оспорвана от редица юридически и физически лица.  Юридическата организация също подкрепи исканията им и  в момента тя води дело срещу постановлението на Министерския съвет.

Решението подлежи на обжалване в срок от 14 дни.

   

0 коментарa

Виж още