Скaндaлният cтpoитeлeн пpeдпpиeмaч Ивaн Мyтoв с нова измама

Скaндaлният cтpoитeлeн пpeдпpиeмaч Ивaн Мyтoв с нова измама

Спомняте ли си скандала с продадения блок във Велико Търново без да разберат собствениците? Тогава се появи в хрониките името на Иван  Мутов, който с кредит от “Бългapo-aмepикaнcкa кpeдитнa бaнкa” строи жилищен блок, който е ипотекиран като обезпечение по кредита. Апартаментите са продадени още на зелено, но собствениците така и не получават нотариални заверки. През 2009 собствениците се нанесли в новите си жилища, а през 2010 били описани от съдия изпълнител. За да продължат да са собственици, трябвало да участват в търг и да наддават за апартаментите си.

Сега излиза наяве нова схема на строителния бос. Поръчителка по негов банков кредит в размер на 280 000 лв. от 2009г, ще плаща 310 000лв на банката, според решението на съда. Магистратите са категорични, че тя доброволно е станала солидарен длъжник, подписвайки се на документите за кредит и е длъжна да изпълнява ангажиментите си по този договор.

Жената е от В. Търново, но настоящият и адрес е в София. Става ясно, че плащането на вноските по кредита са спрели след 2010г. Предполага се, че кредитът е даден с обезпечения, но те не са предмет на делото и не фигурират в решението на съда.

Жената се оправдала пред съда, че не разбирала добре българския език по това време и подписала документите на доверие. Това по никакъв начин не я оправдава и тя е осъдена да плати цялата сума по кредита: главница, лихви и съдебни разноски.

В действителност фирмата „Агропрогрес“ на Мутов е във фалит и чакащите кредитори да си върнат парите са много.

Мутов е с две условни присъди. Едната е за измамените новодомци от жилищната кооперация от ул.“Твер“, а другата за блока на ул.“Краков“. Измамените са попаднали в капана на строителния бос заради нехайство- не са потърсили нотариалните си актове, доказващи собствеността на имотите.

Сагата вероятно ще продължи!

   

0 коментарa

Виж още