Слави Трифонов: Свидетели сме на чудовищна манипулация от страна на ЦИК за Референдума

Слави Трифонов: Свидетели сме на чудовищна манипулация от страна на ЦИК за Референдума

Инициаторът на провелия се Рефернидум, Слави Трифонов, е възмутен от опитите на ЦИК нагло да манипулира резултатите от допитването до народа. Той алармира за това в писмо до медиите. Преди часове бе огласено, че не достигат 13 000 гласа, за да станат резултатите задължителни, информират от БТВ.

В писмото се казва, че за Референдума са гласували  3 501 220 човека при минимални 3 500 585 човека. Това доказва, че решенията от гласуването са задължителни. ЦИК се стреми да отстрани 13 792 гласа, за може референдумът да се окаже незадължителен. От ЦИК се мъчат да обявят бюлетините, пуснати без плик от бройката, определяща задължителността на решенията от референдума. Така ЦИК очевадно нарушава закона, тъй като за референдума не се броят единствено валидните бюлетини, броят се всички гласове. Това е дебело подчертано в писмото.

Трифонов е категоричен, че изборния ден е прекратен от ЦК преди да сауспели да гласуват всики, които са желаели, не са изисквани печати на бюлетините и е премхнато видеонаблюдението, а това е само в услуга на старнието за саботаж на референдума.

В писмото Слави Трифонов се обръща към народа: „Уважаеми зрители, спите ли? Колко още доказателства трябва да получим, че сме изправени едни срещу други?! От едната страна народът, от другата - политическата класа и техните слуги!”

В социалната мрежа се появи информация за начина на броене на бюлетините. Цитираме без намеса:

Стоян Тодоров:

„Току що разговарях с ЦИК, от където ми казаха, че гласовете за Референдума се броят "бюлетина с плик". Ако няма плик, бюлетината се счита за невалидна. Лично аз, чух по радиото в неделя, няколко председатели на СИК, които признаваха грешката си, че не са давали пликове, защото не знаели, че е задължително. Лично аз, съм пуснал 5-6 сигнала в неделя за НЕдаване на пликове на граждани. От ЦИК ми съобщават днес, че няма постъпили сигнали. Реално, ЦИК брои пликове, а не бюлетини. Този път ни взеха за мезе. Е този път я объркахте много, уважаеми другарки и другари!!!“

Източници на медията ни, пожелали да запазят анонимност, посочиха, че в случай, че Референдумът не бъде признат за валиден, ще последват масови протестни шествия. 

Припомняме, че масовото гласуване на тези избори бе основано на желанието на хората да кажат мнението си за ситемата и управляващите, а опитите насила да се пренебрегне мнението им ще прерастне в неудържима буря.

   

0 коментарa

Виж още