Слави Трифонов: Ще обжалваме решението на ЦИК!

Слави Трифонов: Ще обжалваме решението на ЦИК!

Слави Трифонов, заедно със сценаристите на шоуто, изразиха своето недоверие към сегашния парламент и партиите, които го съставляват. Те ще обжалват решението на ЦИК за инициирания от тях Референдум пред Върховния административен съд.

Трифонов смята, че въпросите от допитването трябва да се приемат така, както народа е изразил своята воля.  Според него три милиона и половина са казали волята си и парламентът трябва да зачете това, коментират от bg.b2.mk.

Той категорично заяви, че ще обжалват решението на ЦИК. Това трябва да се направи в седем дневен срок и адвокатите им работят по този въпрос. Всичко ще бъде направено според закона, макар че до момента няма нито един случай, в който ВАС да е отсъдил в полза на народа. Въпреки всичко, законът трябва да се спазва, коментира Трифонов.

Слави за пореден път потвърди, че се бори срещу системата. Смяната на играчите няма да донесе никакви съществени промени, смята той.

На въпрос, зададен в студиото му, Слави Трифонов , отговори, че за него най- удачната система е мажоритарната. Преди всичко трябва да се промени системата по един или друг начин.

Промяната ще настъпи с налагане на правила, с мажоритарна избирателна система, с елекронно гласуване. Така нещата ще се променят постепенно. След промяната на нещатата- каквото сабя покаже, казва Трифонов.

Той е убеден, че ЦИК служи на своите господари, затова инициаторите на Референдума ще пробват по законен начин да променят нещата. Ако не бъде констатиран резултат, ще се търси друг начин, бе категоричен Трифонов.

Закона изисква решението от Референдума да се обнародва в Държавен вестник в три дневен срок от Председателя на Народното събрание след получаването му от Централната комисия.

   

0 коментарa

Виж още